Sosiaalisuus on osa saliharjoittelua

25.9.2020

Fit Kuusaan salilla pyörii ystävällinen heppu, joka tarpeen tullen käy opastamassa uusia kasvoja. Tuo heppu on Super-Hessu alias Heikki Tiihonen, paikkakunnan voimaikoni.​​​​​​​​​​​​​​

Heikki Tiihosen elämään saliharjoittelu tuli muiden urheilulajien jatkeena. Juniorina kilpaluistelijana aloittanut siirtyi nuorena kenttälajeihin: kuulaan ja kiekonheittoon. Myöhemmin mies löysi itsensä kilpapyöräilijänä ja voimamieskisojen järjestäjänä.

– Kuntosalit ovat olleet minun elämääni yli 50 vuotta. Olen toiminut taustalla asiantuntijana ja suunnitellut UPM:n tehtaalle oman salin, yrityksen työvaltuutettuna neljännesvuosisadan toiminut vireä 73-vuotias kertoo.

Hessu käy Fit Kuusaalla ohjaamassa valmennettavia, jotka haluavat määrätietoisesti kehittää voimaharjoitteluaan. Siinä ohessa hän jakaa asiantuntijuuttaan myös muille, jos kokenut silmä huomaa korjauksen tarvetta.

– Minusta salilla kuuluu auttaa aloittelijoita, sosiaalisuus on osa kuntosalikokemusta. Sitä paitsi jos oppii tekemään jonkun liikkeen väärin, niin siitä poisoppiminen on monesti vaikeaa.

Hänen mukaansa hyvä kuntosali on sellainen, jossa aloittelijan on helppo päästä sisään lajin perusteisiin. Kunnon laitteet kuuluvat tietenkin asiaan. Ja vapaita painoja, niitä on löydyttävä myös pitkään lajia harrastaneille – mieluusti tuhanteen kiloon saakka.

Kiloista puheenollen, Hessu on myös elävä esimerkki onnistuneesta painonpudotuksesta. Hän hoikistui kahdessa ja puolessa vuodessa 26 kiloa, sai lisää virtaa ja terveempiä elinvuosia. Miten mies tuon tempun teki?

– Laitoin ruokavalion uusiksi, lautaselle tuli yli puolet vihreää. Kalaa ja kanaa, punaista lihaa vain kerran viikossa. Viisi pientä ateriaa päivässä ja paljon vettä, kolme litraa on hyvä määrä.

Varsinainen kokemusasiantuntija tämä Super-Hessu. Synttäriviikolla kaikilla on mahdollista päästä tutustumaan hänen ohjaukseensa Fit Kuusaalla.