Fit Kuusaan jumpat pitävät Pirjo Valstin vetreänä

Seitsemänkymppinen kuusankoskelainen Pirjo Valsti uskoo, että ilman säännöllistä liikuntaa olisi vaivoja ilmaantunut paljon nykyistä enemmän. Hän rohkaisee kaikkia ikääntyviä lähtemään salille ja jumppiin.


Kun Fit Kuusaa muutama vuosi sitten avattiin Kuusankosken keskustaan, Pirjo Valsti lähti etujoukoissa jäseneksi.
– Olin käynyt 20 vuotta Heini Keisalan pitämissä jumpissa Kuusankoskitalolla. Kun Heini lähti kuntosaliyrittäjäksi, siirryin heti salin avauduttua Fit Kuusaalle.
Pirjo tapaa käydä jumpissa kolme kertaa viikossa – kaksi pumppia ja yksi reisi-vatsa-peppu-treeni (RVP) pitävät lihakset vetreänä ja mielen virkeänä. Hänestä pumppitanko ja käsipainot tuovat liikkeisiin mukavasti lisätehoa, mutta kovin setti viikossa on hänelle tuo RPV-treeni.
– Aloittelijan kannattaa aloittaa pienillä painoilla ja lisätä niitä sitten, kun kunto kohenee. Lisäksi voi kokeilla joogaa ja venyttelytunteja, hän suosittelee.
Pirjo on käynyt treenaamassa myös kuntosalin puolella, mutta toteaa jumppien olevan hänen juttunsa.
– Lonkkien ja olkapäiden ongelmien takia on kuunneltava omaa kehoaan, tehtävä liikkeitä ja valittava painoja sen mukaan.
Hän kehuu Fit Kuusaan välitöntä tunnelmaa ja sitä, että ei tarvitse tuntea itseänsä silmätikuksi, vaikkei tekisikään kaikkia liikkeitä niin kuin pitäisi. Tällä salilla jokainen keskittyy omaan treenaamiseen ja ohjaajan kuuntelemiseen.
Myös ohjaajat saavat tunnustusta osaamisestaan.
– Kun kaikki ovat hyviä vetäjiä, voi valita jumppatunnit sisällön mukaan eikä tarvitse miettiä, kuka sen ohjaa, hän perustelee.
Pirjolle kuntoilu on niin olennainen osa elämää, ettei hän koskaan edes mieti kotisohvalle jäämistä.
– Minulle ei tule koskaan sellaista oloa, että ei huvittaisi lähteä jumppaan. Aina sitä tulee lähdettyä ja sen jälkeen tuntuu hyvältä, hän toteaa hymyillen.

Pirjo ja Heini